Spouwmuurisolatie

EPS-parels zijn een vaak gebruikt materiaal voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren. Dit isolatiemateriaal is vooral populair door zijn goede isolatiewaarde en vochtwerendheid. Bovendien is het 100% recycleerbaar. 

Voordelen spouwmuurisolatie

  • Isolatiewaarde en duurzaamheid
    De isolatiewaarde van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in de lambdawaarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert. EPS-parels hebben een lambdawaarde van 0,033 – 0,042 W/mK, wat gelijk staat aan een hoog thermisch isolatievermogen. Ze zijn bovendien erg duurzaam. Dat betekent dat ze lang meegaan zonder aan isolatiewaarde in te boeten.
  • Vochtwerendheid
    Van alle soorten spouwmuurisolatie zijn EPS-parels het meest vochtbestendig. Daardoor zijn ze ook goed bestand tegen schimmels en rot. Het isolatiemateriaal blijft wel damp-open (ademend). Dat betekent dat opgenomen vocht dat zich in de muren bevindt toch kan ontsnappen. Dat is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

  • Milieuvriendelijkheid en gezondheid
    Wanneer de korrels verwijderd worden, kunnen ze 100% gerecycleerd worden naar hun oorspronkelijke basisgrondstof. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid zijn EPS-parels compleet onschadelijk.

Plaatsing

Via boorgaatjes (minimale boordiameter = 16 mm) in de voegen van de gevel worden de EPS-parels, samen met speciale lijm, in de spouw geblazen. De lijm zorgt ervoor dat de parels aan elkaar kleven en verhindert dat ze verzakken of verschuiven. Zodra ze verhard zijn, zorgen de parels voor een ruimte van stilstaande lucht. Dit isolatiemateriaal is ook erg geschikt voor smalle spouwmuren vanaf 3 cm.

Op hoeveel tijd kan ik mijn investering terugverdienen?

Spouwmuurisolatie kan je een besparing tot 25% op je jaarlijkse energiefactuur opleveren. Door de besparing op de energiekosten, verdien je de investering dus na een tijdje gewoon terug.

De gemiddelde terugverdientijd bij EPS-parels als spouwmuurisolatie varieert tussen de 2 en 7 jaar en is afhankelijk van verschillende factoren zoals de dikte van het isolatiemateriaal, het soort woning, en het type verwarming. Als je verwarmt op elektriciteit kan je het meest besparen en verdien je jouw investering op ongeveer 2 jaar terug. Verwarm je op gas of mazout, dan is je investering op ongeveer 4 à 5 jaar terugverdiend.

Geïntereseerd?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op!